Velure S940

Diodový laser pro vaskulární aplikace

Leták ke stažení ZDE

Nový laser Velure S940 s vlnovou délkou 940 nm, dovoluje co nejefektivněji a zároveň nejšetrněji provádět následující zákroky:

  • Transdermální ošetření vaskulárních lézí dolních končetin (modré)
  • Transdermální ošetření červených vaskulárních lézí
  • Endovaskulární operace křečových žil s optickým vláknem
  • Endokoagulace retikulárních žil dolních končetin

Laser Velure S940

Transdermální fotokoagulace používá světlo k tomu, aby způsobilo tepelné poškození žilek (venózní, arteriální a arteriovenózní) umístěných v dolních končetinách a/nebo jiných oblastech s jednotlivými průměry do 2.0 mm.
Při tomto typu terapie se často používá laser Nd.YAG 1064 nm Long Pulse.

Avšak tento laser s vysokou hustotou energie způsobuje pacientům velkou bolest a má řadu vedlejších účinků.
Hluboká penetrace záření 940 nm laseru (3-4 mm) umožňuje přenos velkých dávek energie v subpapilárním plexu dermis kde je umístěná většina venózních a arteriálních teleangiektázií.

 

Laserové záření o vlnové délce 940 nm je umístěno v oblasti třetího vrcholku absorpce, který zahrnuje vlnové délky o frekvenci mezi 780 nm a 1100 nm.Laserové světlo o vlnové délce 940 nm v porovnaní s Nd:YAG je 2,36x lépe absorbováno na úrovni oxy HGB a 5x lépe na úrovni deoxy HGB.

Výsledkem je fakt, že při použití diodového laseru s vlnovou délkou 940 nm dochází nejen k odstranění vlásečnic
s vyšší koncentrací deoxyhemoglobinu (modré barvy), ale i 
červených povrchových teleangiektázií,  které jsou  bohaté na oxyhemoglobin.                                                                                                                                                 

    

 

 

 

Charakteristika

Tato výjimečná vlastnost dělá z 940 nm laseru ideální řešení při ošetření povrchových červených lézí, které se běžně nacházejí v horní části trupu případně na dolních končetinách a/nebo po skleroterapii.

 

Aby bylo dosaženo selektivního poškození žilek a zabránilo se poškození epidermis / dermis, je třeba pečlivě zvolit vlnovou délku, délku pulzu a tok energie (fluence) laserového záření.Všechny tyto charakteristiky spojené v jednom laserovém zařízení umožňuje úspěšně řešit problematiku lézí uložených na úrovni subpapilárního plexu dermis.

 

Selektivní fototermolytický efekt daný maximální selektivitou paprsku se vyhýbá termálnímu poškození tkáně v okolí žilky, a zároveň okamžitě a trvale “vaporizuje” hemoglobin v této žilce a myoglobin v přilehlé svalové vrstvě a tím způsobuje okamžitý termální endoteliální efekt a smrštění kolagenu s okamžitým vizuálním zmizením žilky.                                                                                                                

 

Hlavní charakteristiky, které podporují používání 940 nm diodového laseru, jsou skvělá absorpce v hemoglobinu, hluboká penetrace a nízká interakce s melaninem.

 

Větší absorpce záření 940 nm laseru oxyhemoglobinem a deoxyhemoglobinem vyžaduje nižší hustotu energie v porovnání s jinými technologiemi a je prokazatelně méně bolestivá a bezpečnější, avšak se srovnatelnými výsledky.

 

Vlastnosti

Když bereme do úvahy všechny proměnné spojené s teleangiektáziemi. Laser 940 nm je díky svým vlastnostem, jednoznačně nejlepším nástrojem pro ošetření tohoto typu problematiky.

Jeho vysoká výkonnost, vyjádřená relativně krátkými pulzy je bez pochyb nejlepším kompromisem mezi efektivitou hloubkové koagulace a komfortem pacienta (bolest a nežádoucí efekty).

Řešení s vysokým výkonem (150 Watt) a relativně krátkým pulsem (několik desítek ms) v kombinaci s účinným adekvátním vnějším chlazením umožňuje bezpečné a efektivní metodu eliminace červených a modrých žilek bez většího poškození pokožky nebo změn pigmentace u všech typů pokožky.
                                                                                               

 

 

LASER VELURE S940 další možné využití

  • LASEROVÁ LIPOLÝZA
  • CHIRURGICKÉ APLIKACE (PROCTOLOGIE)
  • POSUNY PIGMENTACE PO INJEKČNÍ SKLEROTERAPII

 

Ukázky aplikace PŘED a PO

 

 

 

 Herálecká I 1577/6, 140 00  Praha 4 - Krč

medici-h@medici-h.cz

medici-h

 

Jste odborný pracovník ve zdravotnictví?

Odborník ve smyslu §2a Zákona č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy, ve znění pozdějších předpisů, je osobou oprávněnou předepisovat nebo vydávat léčivé přípravky či zdravotnické prostředky nebo osobou oprávněnou poskytovat zdravotní péči.

Pokud osoba, která odborníkem není, vstoupí na tyto webové stránky určené odborníkům, riskuje tím nesprávné porozumění obsahu těchto stránek a z toho plynoucí rizika (např. neindikované použití léku apod.)