NÍZKOFREKVENČNÍ ULTRAZVUK SIRIO - NÁZORY ODBORNÍKŮ

 


 

MUDr. Miloš Barna

Prvním pracovištěm poskytující ošetření SIRIO je pražská klinika BARNA Medical.

„SIRIO používáme na našem pracovišti již několik měsíců a naše dosavadní zkušenosti doplněné i sonografickými výsledky, prokazují vysokou účinnost této terapie“ řekl MUDr. Miloš Barna z pražské kliniky Barna Medical a dodal, že ošetření SIRIO bylo prvotně určeno zejména pro vrcholové sportovce, ale v současné době přináší rychlou úlevu a efektivní léčbu pro všechny pacienty naší kliniky“.

 

 


 

MUDr. Zdeněk Ziegelbauer

Mám možnost pracovat s UZ Sirio  od srpna 2013. Za tuto dobu prošlo léčbou tímto přístrojem řada pacientů nejrůznějších věkových kategorií od  aktivních sportovců až po pacienty v důchodovém věku.

S převahou se jednalo o pacienty  s potížemi pohybového aparátu.

Ze zkušenosti mohu říci, že tento přístroj je velkým přínosem v léčbě poranění šlach, svalů a vazů , pooperačních a poúrazových stavů , v léčbě  patních ostruh, rad. a ulnární epikondylitidy a naprosto bezkonkurenční je v léčbě  entezopatií či part. ruptur v oblasti adduktorů stehna.

U cca 75% pacientů se účinky  UZ Sirio   projevují již v průběhu aplikace  a to významným snížením  původních potíží

UZ Sirio  má významné místo  v léčbě výše uvedených stavů a bude  zajímavé zhodnotit výsledky léčby s odstupem cca  5 let.      

V Brně  dne  23.10.2015

 MUDr   Ziegelbauer Zdeněk

 

 

 

 

 

 


 

MUDr. Tomáš Doležel

SIRIO je v provozu v mé ordinaci již dva měsíce ! Za tu dobu jsme s tímto vynikajícím přístrojem ošetřili již přes 30 pacientů. Nejčastěji pacienty s ostruhou patní kosti, kdy se nám výborně osvědčila kombinace s rázovou vlnou. Příkladem příznivého a rychlého účinku je pacientka, který se po 3 aplikacích natolik zlepšila, že mohla odjet na expedici k severnímu polárnímu kruhu, kde měla v plánu absolvovat pěšky 1 600 km.Na druhém místě, co do počtu, je tenisový loket. Vzhledem k tomu, že zde bývají první aplikace rázové vlny bolestivé a "slabší povahy" ji hůře snášejí, zahajuji v některých případech léčbu SIRIEM - někdy pak pokračuji dále s ním, někdy kombinuji s rázovou vlnou. Mile mě překvapil pacient, který byl již po dvou aplikacích SIRIA zcela bez potíží. Další léčenou diagnózou byl zánět Achillovy šlachy a bolesti lýtkového svalu. Zde např. po 2 aplikacích odjela pacientka do Londýna, kde vydržela chodit 5 dní po místních památkách.Úžasně zabrala léčba u pacienta s natrženým bicepsem, u kterého byla diagnóza potvrzena i ultrazvukem - po pěti aplikacích během 14 dnů byl zhojen a nastoupil do práce.Zjevný je také efekt u svalových kontraktur podél páteře - u krční páteře je tento efekt jasně viditelný i po jedné aplikaci ( těch je pochopitelně zapotřebí pak více, aby se efekt udržel ).Vyzkoušeli jsme SIRIO také u třech pacientů s onemocněním ramenních kloubů. Vzhledem k tomu, že se jedná o komplexnější problém, byl zatím efekt o něco menší než u ostatních diagnóz. Jeden pacient se zlepšil jen o cca 30 %, druhý asi o 1/2, 3. pacientka zatím po 4 aplikacích o 70%.Pouze 1 x jsme použili SIRIO u karpálních tunelů a efekt byl vynikající.

 

 

 

 

 

 

 


 

MUDr. Martin Koldovský

Přístroj SIRIO je součástí naší rehabilitační praxe více než 2 roky. Dá se říci, že ho používáme denně na celé spektrum poruch pohybového aparátu. Zdaleka nejvyšší uplatnění nalézá při terapii svalových poranění, ať už to jsou kontuze, distenze, parciální ruptury nebo jejich následků. To značí, že je použitelný v akutní, subakutní i chronické fázi úrazu. Tento příznivý terapeutický efekt oceňují hlavně sportovci všech věkových kategorií i druhů sportu.

Díky SIRIU se vrací ke svému sportu podstatně dříve. Další kapitolou jsou onemocnění a poranění šlach, především šlachy Achillovy, entezopatie typu radiální či ulnární epikondylitidy a patní ostruha. Léčení těchto problémů SIRIEM má daleko vyšší procentuální úspěšnost než léčení klasickými metodami fyzikální terapie. SIRIO používáme jako součást komplexní léčby také u vertebrogenních algických syndromů hrudní a bederní páteře a také jako součást léčby artrozy nosných kloubů. Za dobu používání jsme zaznamenali minimum nežádoucích účinků ve smyslu přechodného zhoršení potíží, naopak oceňujeme především rychlost nástupu terapeutického efektu.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Český svaz ledního hokeje

Bližší informace pro Vás připravujeme. Děkujeme za pochopení.

 

 


 

RYTÍŘI KLADNO

 

 

 

Sportsmed Consultation


MUDr. Petr Nepraš
Alej svobody 80, 301 00 Plzeň
http://www.fcviktoria.cz/cs/tymy/muzi-a/petr-mudr-nepras

Bližší informace pro Vás připravujeme. Děkujeme za pochopení.

 


 

HC Lev Praha

Bližší informace pro Vás připravujeme. Děkujeme za pochopení.

 


 

MUDr. Jan Vanáč

Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
http://www.janvanac-chirurgie.cz/

Bližší informace pro Vás připravujeme. Děkujeme za pochopení.

 

 


 

MUDr. Petr Neoral

Ortopedie, Olomouc

Bližší informace pro Vás připravujeme. Děkujeme za pochopení.

 

 


 

Associazione italiana fisioterapisti



 


 

Clinica mobile



 


 

Modena football club



 


 

Physio center PHC



 


 

ACF Fiorentina

Bližší informace pro Vás připravujeme. Děkujeme za pochopení.

 

Carolina Medical Center

 


 

Centrum rehabilitacji sportowej

 


 

Volley Novara

 

 

 

 Herálecká I 1577/6, 140 00  Praha 4 - Krč

medici-h@medici-h.cz

medici-h

 

Jste odborný pracovník ve zdravotnictví?

Odborník ve smyslu §2a Zákona č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy, ve znění pozdějších předpisů, je osobou oprávněnou předepisovat nebo vydávat léčivé přípravky či zdravotnické prostředky nebo osobou oprávněnou poskytovat zdravotní péči.

Pokud osoba, která odborníkem není, vstoupí na tyto webové stránky určené odborníkům, riskuje tím nesprávné porozumění obsahu těchto stránek a z toho plynoucí rizika (např. neindikované použití léku apod.)